23 February 2017 Zwaagdijk, The Netherlands Posted in Press releases

Action opent 150ste winkel in België

Action, de grootste non-food discount retailer van Europa, opent morgen haar 150ste winkel in België. De nieuwe winkel is gevestigd in Nieuwpoort. In 2017 gingen er in België 17 nieuwe winkels open. In totaal heeft Action nu meer dan 1.100 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Polen.

Morgen opent de 150ste Action winkel in België haar deuren te Nieuwpoort op de Albert 1 laan 295. De nieuwe winkel van bijna 900m2 biedt de bewoners van Nieuwpoort en omstreken vanaf morgen een groot gevarieerd assortiment. In 2005 was België het eerste land waar Action zich vestigde buiten Nederland. Dertien jaar later telt Vlaanderen reeds 86 winkels en Wallonië 64 winkels. Vooral de laatste jaren is Action aanzienlijk gegroeid, mede door internationale uitbreiding. Zo opende Action het afgelopen jaar 243 winkels waaronder zeventien in België en één in Luxemburg. Op dit moment stelt Action in België ruim 2400 mensen te werk van meer dan 42 verschillende nationaliteiten. Bovendien is Action van plan verder te groeien in België. In 2018 verwacht de retailer eenzelfde groei als afgelopen jaar. Hiermee zullen er weer enkele honderden banen creëren.

Judia Elkadi, General Manager van Action België: “Action is in België ondertussen een bekende en gevestigde naam. Onze unieke formule en ons aanbod past bij de verwachtingen van de Belgische klanten. Een belangrijke factor in ons succes zijn onze betrokken en trotse collega’s. Onze gemotiveerde medewerkers kunnen niet wachten om ook de klanten in Nieuwpoort en omgeving in een prettige winkelomgeving te verrassen met vele nieuwe artikelen voor hele lage prijzen.”

Bij Action kunnen klanten onder meer terecht voor huishoudartikelen, kantoorbenodigdheden, speelgoed en textiel. Maar je vindt er ook knutselspullen, producten voor persoonlijke verzorging, snacks en koffie. Van de meer dan 6.000 artikelen die Action biedt, wisselt tweederde voortdurend. Elke week zijn er 150 nieuwe producten in de winkel te vinden. Action verkoopt een groot aantal A-merken zoals Lotus, Coca-Cola, Dove en Colgate.