08 November 2018 Zwaagdijk, The Netherlands Posted in Press releases

Action en SBB tekenen samenwerkingsovereenkomst

Action en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bundelen hun krachten en tekenen een samenwerkingsovereenkomst die de duurzame begeleiding en de opleiding waarborgt van ruim duizend MBO studenten die jaarlijks in 375 Action-winkels hun vak leren.

De belangrijkste doelstelling van deze beroepspraktijkvorming overeenkomst (BPV), is het versterken van Action in de rol van leerbedrijf en het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op de beroepspraktijk. Action, dat onlangs voor de vijfde keer op rij verkozen is tot Beste Winkelketen van Nederland én Retailer of the Year 2018-2019, wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van toekomstige medewerkers. Daarom biedt Action mogelijkheden aan BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) en BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) studenten om praktijkervaring op te doen tijdens hun studie. Sinds januari 2018 biedt Action in samenwerking met NCVB Bedrijfsopleidingen zelf de MBO opleiding aan. Het afgelopen jaar startten er al zes bedrijfsklassen.

‘Het succes van Action is het gevolg van het feit dat wij altijd hebben vastgehouden aan de oorspronkelijke ijzersterke waarden van het bedrijf. Een belangrijke factor in ons succes zijn onze betrokken en trotse collega’s. Wij bieden werk aan meer dan 15.000 mensen in Nederland, en die verantwoordelijkheid nemen we zeer serieus. We proberen al onze medewerkers een plezierige werkplek te bieden, waar ze goed kunnen presteren en het beste uit zichzelf kunnen halen. Door onze samenwerking met SBB kunnen studenten theorie in praktijk brengen, werkervaring opdoen en ervaren waar zij goed in zijn. Dat past helemaal in onze opleidingsvisie’, aldus Marlie Dierkens Schuttevaer, HR Manager Nederland.

Tina Boes, Landelijk Manager Sectorunit Handel SBB: ‘SBB werkt graag samen met een leerbedrijf als Action, dat op een mensgerichte en kwalitatieve wijze mensen studenten op alle niveaus welkom heet. Om op die manier werken en leren te combineren en zich kansrijk te ontwikkelen voor het retailvak’.

Om studenten optimaal te kunnen begeleiden, worden praktijkopleiders van Action opgeleid in didactische en pedagogische vaardigheden, de inhoud van de kwalificaties en de verschillende niveaus binnen het MBO.